Через ракетні обстріли росіян 1,4 млн українців залишилися без світла

Дата: 22 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Укренерго оцінило, що масштаби пошкоджень внаслідок таки на енергооб’єкти 22 жовтня, можуть перевищувати ті, які були після ударів 10 – 11 жовтня.

Про це інформує пресслужба “Укренерго”.

У компанії вказують, що 22 жовтня, росіяни здійснили ще одну ракетну атаку на енергетичні об’єкти магістральних мереж західних регіонів України. Масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня.

Повідомляється, що ремонтні бригади НЕК “Укренерго” приступлять до відновлення щойно рятувальники ДСНС ліквідують наслідки ракетних влучань.

В “Укренерго” кажуть, що наразі вимушено застосовані обмеження енергопостачання в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

За даними заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенко, внаслідок ракетних ударів Росії по енергоструктурі в різних областях без світла залишилися 1 451 603 українці.

Станом на 14 годину, за даними ОП, внаслідок ракетних ударів: у Хмельницькій області відключено 672 000 абонентів, у Миколаївській – 188 400, у Волинській області – 102 000, в Черкаській – 242 000, у Рівненській – 174 790, в Кіровоградській – 61 913 та Одеській – 10 500.

При цьому Тимошенко зауважив, що загалом сили ППО знищили 18 із 36 ракет.

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після чергового удару РФ по об’єктах інфраструктури закликав країни Заходу жодної хвилини не зволікати з наданням Україні засобів протиповітряної оборони.

“Субота в Україні розпочалася шквалом російських ракет, спрямованих на об’єкти критичної цивільної інфраструктури. Частину з них ми перехопили, інші вразили цілі. Протиповітряна оборона рятує життя. Не повинно бути жодної хвилини зволікання в столицях з прийняттям рішення про системи протиповітряної оборони для України”написав він на своїй твіттер-сторінці. 

Президент України Володимир Зеленський опублікував фото наслідків російського удару на одному з енергетичних об’єктів.

“На фото лише один із прикладів того, як ворог намагається нас зламати. Це підлі удари по критично важливих об’єктах. Характерна тактика терористів. Світ може і повинен зупинити цей терор”, – закликав він.

Нагадаємо, за минулу добу унаслідок обстрілів Донеччини з боку військ РФ зруйновано та пошкоджено 45 цивільних об‘єктів – 30 житлових будинків, господарчу споруду, гаражі, автомобілі. Крім того, у Бахмуті росіяни вбили трьох цивільних мешканців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter