“Святкуймо різноманіття та рівність” – у Києві проходить кампанія на підтримку ЛГБТ

Дата: 10 Травня 2017
A+ A- Підписатися

Правозахисний ЛГБТ-центр “Наш світ” проводить рекламно-просвітницьку кампанію, приурочену до міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення”, який зараз проходить у Києві.

Як повідомили у центрі, на початку травня на київських вулицях з’явилися бігборди з написами “Святкуймо різноманіття та рівність”, які співзвучні з офіційним слоганом “Євробачення” “Celebrate Diversity”.

Таким чином правозахисники “Нашого світу” хочуть привернути увагу до проблем української ЛГБТ-спільноти.

“Гості Євробачення із західних країн звикли до видимого різноманіття своїх співгромадян та поваги до кожного з них, але українцям та іншим мешканцям східної частини Європи це може бути навдивовижу. Небагато з них знає, що український уряд ще два роки тому взяв на себе зобов’язання розробити низку законів щодо врахування прав та інтересів наших ЛГБТ-громадян – зокрема, законопроекту про цивільне партнерство, який має бути готовий вже у другому кварталі цього року, тобто у найближчі два місяці. На жаль, досі будь-який помітний прогрес у цьому питанні відсутній”, – зазначають у центрі.

Водночас у центрі “Наш світ” вважають, що ЛГБТ-спільнота – невід’ємна та неодмінна частина будь-якого суспільства, зокрема, і України, вона заслуговує на рівноправне та поважне ставлення і підтримку з боку держави та широкого суспільства. Це вже стало стандартом сучасного вільного світу, і це має стати стандартом українського життя.

Соціальну рекламу центру “Наш світ” можна побачити на вулицях Малевича, Набережно-Рибальській, Антоновича, Толстого, Петлюри, бульварах Дружби народів, Лесі Українки, проспекті Миколи Бажана, Набережному шосе і трасі Київ-Бориспіль.

У центрі також зазначають, що з середини травня, коли пісенний конкурс вже закінчить свою роботу, оформлення плакатів трохи зміниться. Вони будуть присвячені міжнародному дню боротьби з гомофобією.

“Ми сподіваємось що головним наслідком кампанії стане громадська дискусія про необхідність дотримання прав людини в Україні, боротьби з дискримінацією за будь якими ознаками, а не лише СОГІ (сексуальна орієнтація, гендерна ідентичність)”, – підсумовують у “Нашому світі”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter