Сущенку дозволили побачення з дружиною і донькою

Дата: 10 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Адвокат ув’язненого в Москві українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що його підзахисному дано дозвіл на побачення з дружиною і дочкою, а також право на дзвінок синові.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Вдалося домогтися дозволу на побачення Романа Сущенка з дружиною і дочкою. Анжеліка і Юля незабаром поїдуть до нього… І дали ще один дзвінок синові”, – сказав Фейгін.

Дочка журналіста Юлія Сущенко розповіла Укрінформу, що батько у в’язниці малює ручкою справжні шедеври.

“Сьогодні отримала нову партію листів від нашого Романа Сущенка, датовану квітнем-травнем. Батько намалював ще один шедевр — цього разу Женеву”, — повідомила вона.

За словами доньки Сущенка, листи з “Лефортово” пішли лише 13 липня, хоча написані були декілька місяців тому.

Як вказав сам Сущенко, малюнок формату А4 він створив за допомогою паперу, кулькової ручки, чаю та лушпиння цибулі.

Це другий малюнок, який намалював український журналіст в ув’язненні в СІЗО “Лефортово”. До цього він зобразив вид на французьку столицю Париж.

Як відомо, Сущенка, який з 2010 року працював кореспондентом “Укрінформу” у Франції, 30 вересня 2016 року затримали в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення в “шпигунстві”. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.

24 січня 2017 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій вимагала від РФ звільнити Сущенка, а також припинити переслідувати українських журналістів на території анексованого Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter