Супрун тимчасово усунули з посади міністерки охорони здоров’я

Дата: 05 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов‘язки міністра охорони здоров’я.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав лідер Радикальної партії Олег Ляшко і опублікував ухвалу суду.

Рішення суду стосувалося позову іншого “радикала” Ігоря Мосійчука.

“Позивачем було 1 лютого 2019 року подано до суду заяву про забезпечення адміністративного позову шляхом встановлення заборони Супрун Уляні Надії вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію компетенції”, – сказано в ухвалі.

Суд частково задовольнив позов Мосійчука і заборонив Супрун на час розгляду адміністративної справи “вчиняти дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я”.

У окружному адмінсуді Києва пояснили, що таке рішення ухвалено через те, що Уляна Супрун має подвійне громадянство і більше місяця є виконувачкою обов’язків.

“Окрім того, суд врахував доводи позивача про те, що у 2015 році Супрун Уляна Надія отримала громадянство України і водночас досі перебуває в іноземному громадянстві (громадянство США), в той час як, відповідно до Закону України “Про громадянство України”, в Україні існує єдине громадянство”,  – сказано в повідомленні суду.

Раніше на своїй сторінці у Facebook Супрун повідомляла, що суд проти неї має відбутися 15 лютого.

В уряді України заявили, що занепокоєні “безпрецедентним тиском, який здійснюється останнім часом різними способами” на команду Міністерства охорони здоров’я на чолі з Уляною Супрун.

“Ця команда з моменту приходу в міністерство оголосила війну тим корумпованим схемам, які процвітали в галузі роками, і це, на наш погляд, чи не головна причина того, чому проти Уляни Супрун і її команди була розгорнута справжня війна. Це рішення (про усунення з посади – ред.) буде оскаржено у встановленому законом порядку, і ми будемо добиватися його скасування у встановленому законом порядку”, – наголошують у Кабміні.

Користувачі соцмереж почали флешмоб #ПідтримуюСупрун на знак протесту проти рішення суду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter