Суд узяв паузу в розгляді скарги на заборону виконувати свої обов’язки Уляні Супрун

Дата: 11 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Окружний адміністративний суд Києва взяв паузу, щоб ухвалити рішення в розгляді скарги про тимчасову заборону виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я Уляні Супрун.

Про це Супрун повідомила на своїй сторінці.

Під стіни суду, де розглядали скаргу Супрун, прийшли десятки активістів. У той самий час на контрмітинг зібралися й інші люди, які виступали проти очільниці міністерства. 

Напередодні засідання на своїй сторінці у Facebook Супрун повідомила, що рішення про тимчасову заборону виконувати обов’язки заблокувало роботу всього міністерства.

“Зараз ніхто не має права підписувати накази щодо доставки ліків і вакцин у регіони, підписувати договори для закупівель медичних препаратів або ж направлення людей на лікування за кордоном. Це ставить під загрозу здоров’я та життя мільйонів людей і є нічим іншим, як спробою підірвати національну безпеку”, – написала вона.

Розглядав клопотання Кабміну, який просив скасувати обмеження для Супрун, суддя Сергій Каракашьян. Перед виходом у нарадчу кімнату він зауважив: 

“З урахуванням кількості матеріалів я не можу вам гарантувати винесення рішення сьогодні. Скоріше за все, це відбудеться наступного дня”.

За даними журналістів “Української правди”, час та місце оголошення повного тексту в суді пообіцяли повідомити пізніше.

У своєму дописі на Facebook Супрун подякувала всім людям, які прийшли підтримати її під стіни суду.

“Дякую всім громадянам, які сьогодні прийшли підтримати нашу команду та трансформацію системи охорони здоров’я. Побачила багато медиків, представників пацієнтських організацій, правозахисників і просто небайдужих українців”, – написала вона.

Нагадаємо, 5 січня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я, частково задовольнивши позов нардепа-“радикала” Ігоря Мосійчука, одним із аргументів якого було громадянство США. Члени Кабінету Міністрів висловили підтримку Супрун та реформам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter