Судитимуть полоненого росіянина, який з 2015-го охороняв ватажків бойовиків на Луганщині

Дата: 20 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

До суду направили обвинувальний акт щодо полоненого громадянина Росії, якого підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Слідчі кажуть, що житель Воронезької області Росії ще у 2015 році приїхав на тимчасово окуповану територію Луганщини, де вступив до лав так званої “служби урядової безпеки міністерства внутрішніх справ ЛНР”.

Бойовики видали росіянину стрілецьку вогнепальну зброю.

“У складі озброєної групи з кількох десятків осіб обвинувачений “ніс службу” з охорони найближчого оточення голови псевдореспубліки у Луганську”, – кажуть правоохоронці. 

Від початку повномасштабного вторгнення росіянин брав участь у так званій “спецоперації” та воював у лавах збройних формувань Росії на східному фронті. У серпні на Донеччині його поранили та взяли у полон українські захисники. 

Якщо суд визнає його винним, то росіянин може відправитись за ґрати на строк до 10 років. Також у нього можуть конфіскувати майно. 

Нагадаємо, що російський військовий, який погрожував цивільній заручниці зґвалтуванням, може потрапити до в’язниці на 12 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter