Росіянину, який погрожував цивільній заручниці зґвалтуванням, загрожує до 12 років в’язниці

Дата: 29 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Російському військовому з 21 окремої гвардійської мотострілецької бригади сухопутних військ РФ загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років за звинуваченнями в порушенні законів і звичаїв війни. За даними слідства, 28 березня під час окупації армією РФ села Старий Биків на Чернігівщині обвинувачений насильно утримував у погребі місцеву мешканку і погрожував їй зґвалтуванням.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

У селищі Старий Биків російські військові перебували місяць.

За цей час вони вдиралися до будинків місцевих, грабували людей, забороняли селянам виходили з осель та викрадали цивільних. На місцевому кладовищі після окупації знайшли похованими щонайменше шістьох чоловіків, двох з яких росіяни, за словами свідків, забрали, коли вони курили біля сховища. 

Обвинувачений росіянин, за даними слідства, жорстоко поводився з мешканцями села. До прикладу, відбирав у них мобільні телефони та заощадження й, погрожуючи розстрілом, вимагав дані про розташування українських військових.

Не отримавши необхідних відомостей, він утримував одну з місцевих жінок два дні в погребі без води та їжі. Він зв’язав їй за спиною руки та заклеїв скотчем очі. Водночас він постійно погрожував полоненій фізичним та сексуальним насильством.

Нині росіянина оголосили в розшук, а обвинувальний акт щодо нього передали до суду. Його імені в повідомленні правоохоронці не називають. 

Нагадаємо, що під час окупації в Старому Бикові росіяни вкрали 25-річну Вікторію Андрушу. Вона працювала вчителькою в Броварах на Київщині, однак під час повномасштабного вторгнення перебувала в рідному селі.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter