Суддя, який обиратиме запобіжний захід Стерненку, ув’язнював майданівців – активісти

Дата: 12 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Суддя Шевченківського райсуду Володимир Бугіль, який обиратиме запобіжний  захід активістові Сергію Стерненку, у минулому ухвалив рішення про взяття під варту та обшуки учасників Революції гідності.

Про це повідомив голова правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков. 

Окрім рішень щодо майданівців суддя Бугіль також, за інформацією активістів, брехав у своїй декларації доброчесності, давав неправдиві свідчення про напад на нього та виправдав фігуранта справи про хабар на $500 000 за наявності конфлікту інтересів. Дії судді раніше оцінювала Вища рада правосуддя, однак Бугіль продовжує працювати в Шевченківському райсуді столиці. 

Нагадаємо, що 12 червня обиратимуть запобіжний захід одеському активістові Сергію Стерненку, якому напередодні оголосили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. За словами слідчих, він нібито наздогнав одного зі своїх нападників та вбив ножем. Сам активіст відкидає ці звинувачення і наголошує, що захищався. 

Як відомо, у травні в справі про напад на Сергія Стерненка в Одесі 25 травня 2018 року оголосили підозри Олександру Ісайкулу та Івану Кузнецову. Дії підозрюваних кваліфіковано як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для заподіяння тілесних ушкоджень. Тоді відбулася сутичка, внаслідок якої Іван Кузнецов помер. 

Це був третій напад на Стерненка за 2018 рік: у лютому активіста побили й завдали йому різаних ран, у травні влучили гумовою кулею в шию.

10 червня 2020 року “Українська правда” з посиланням на одного з адвокатів Стерненка написала, що підозру Івану Кузнецову скасували, а провадження щодо нього закрили. Офіційного підтвердження цьому наразі, однак, немає. 

На початку квітня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова зазначила в інтерв’ю “Українській правді”, що Сергієві Стерненку обов’язково вручать підозру – або за 115-ю (“Умисне вбивство”), або за 118-ю статтею (“Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони”) ККУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter