Суддя, що сприяв “диктаторським законам”, не працюватиме у Конституційному суді

Дата: 13 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

Павло Гвоздик, що сприяв ухваленню “законів 16 січня”, відкликав свою кандидатуру на посаду судді Конституційного суду.

Як повідомляє “Українська правда“, судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Павло Гвоздик та Олена Ситник відкликали свої кандидатури на посаду судді Конституційного Суду.

Про це під час 13-го з’їзду суддів сказала голова Ради суддів Валентина Сімоненко. Вона не повідомила причин такого рішення судді Гвоздика.

Ситник, у свою чергу, сама оголосила про зняття своєї кандидатури через розбіжності, які виникли щодо процедури її висування.

Таким чином, на посаду судді КС за квотою з’їзду суддів претендують 5 суддів: Григорій Алейников, Володимир Кравчук, Наталя Яворська, Віктор Кривенко й Костянтин Бабенко.

Після затвердження бюлетеня з цими кандидатурами делегати з’їзду почали процедуру голосування. Результати оголосять сьогодні.

Нагадаємо, експерти Реанімаційного пакету реформ, які вчора пікетували з’їзд суддів, повідомили, що 12 січня 2014 року Павло Гвоздик закликав український парламент прийняти закони для посилення захисту суддів. За кілька днів Верховна Рада прийняла “диктаторські закони”, які звужували в Україні свободу мирних зібрань.

А Костянтин Бабенко, за даними РПР, на 12-му позачерговому з’їзді суддів активно закликав не голосувати за підтримку запропонованих делегатам позицій щодо змін до Конституції в частині судоустрою, які передбачали збільшення незалежності суддів та запровадження європейських стандартів судочинства, внаслідок чого рішення не ухвалили.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter