Судді, яка ув’язнила правозахисника за відеозйомку, повідомили про підозру

Дата: 12 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Голові Вовчанського райсуду Харківської області Ірині Уханьовій, яка у 2016 році ув’язнила за відеознімання в залі суду активіста Максима Корнієнка, оголосили підозру в ухваленні свідомо неправосудного рішення з особистих інтересів.

Про це повідомляє “Судовий репортер”.

Максим Корнієнко

14 листопада 2016 року Ірина Уханьова заарештувала юриста, директора координаційного центру “Правозахисник” Максима Корнієнка на 15 діб, коли він вів спостереження за відкритими слуханнями в кримінальній справі стосовно двох представників ромської громади. Корнієнко записував на мобільний телефон те, що відбувалося в залі суду, коли суддя наказала йому зупинитися, не надавши законного обґрунтування заборони.

Активіст відмовився припинити відеознімання, а тому суддя покликала співробітників поліції, які забрали правозахисника і висунули йому звинувачення в “злісній непокорі законному розпорядженню або вимозі працівника міліції” за ст. 185 Адміністративного кодексу України.

Пізніше Апеляційний суд визнав Корнієнка, який відсидів дев’ять з 15 діб адміністративного арешту, невинуватим. Проте Вища рада правосуддя довго відкладала ухвалення рішення щодо судді Уханьової.

Наразі підозрюваній судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, що раніше Вища рада правосуддя відсторонила від судочинства на пів року та відправить на навчання до школи суддів Ірину Уханьову.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter