Судді виправдали свою колегу, яка відпустила з-під варти командира “Беркуту” Садовника

Дата: 27 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва виправдав суддю столичного Печерського районного суду Світлану Волкову, яка у 2014 році відпустила з-під варти колишнього командира спецроти “Беркуту” Дмитра Садовника.

Про це повідомили в прокуратурі Києва. 

Дмитро Садовник

У вересні 2014 року Волкова відпустила з-під варти Садовника, адже він нібито мав добру поведінку та трьох дітей. Одразу після цього екскомандир “Беркуту”, якого підозрювали в розстрілі 39 майданівців, утік до Росії, де згодом отримав громадянство та наразі переховується від слідства. Саму Волкову звільнили у 2016 році, коли Верховна Рада проголосувала за відставку низки суддів, зокрема тих, хто ухвалював неправосудні рішення щодо активістів Євромайдану. Однак минулого року вона поновилася на посаді. 

Волкову звинувачували в постановленні свідомо неправосудних рішень, однак судді Шевченківського райсуду дійшли висновку, що в діях їхньої колеги “відсутній склад інкримінованих кримінальних правопорушень”. Прокуратура просила для жінки сім років позбавлення волі та наразі готує апеляційну скаргу. 

Нагадаємо, що нещодавно щодо командира “Беркуту” Сергія Кусюка дозволили спецрозслідування. Силовик також утік до Росії після Євромайдану. Його підозрюють у скоєнні умисних убивств майже п’яти десятків активістів Майдану та замахів на умисні вбивства 80 активістів у лютому 2014 року. 

На шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальностіСповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану помітила й правозахисна організація Amnesty International.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter