Суд зобов’язав аргентинського радіоведучого запрошувати на ефіри феміністок

Дата: 26 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Суд звинуватив ведучого аргентинської радіостанції Radio 10 Анхеля Етчекопара в сексизмі та мізогінії й зобов’язав його запрошувати на ефіри феміністок.

Про це повідомляє “ВВС Україна”.

Протягом п’яти місяців Етчекопар повинен щотижня в ефірі спілкуватися з феміністками, не перебивати їх протягом десяти хвилин і не критикувати після того, як вони завершать свій виступ.

Раніше у своїй передачі чоловік нерідко називав феміністок “фемінацистками” і “жахливими людьми”. Прокурори звинуватили Етчекопара в ґендерній дискримінації та мізогінії, зокрема в “нешанобливих, образливих і дискримінаційних” випадах на адресу жінок.

Радіоведучий, проте, зміг переконати слідчих у готовності змінити свою поведінку. Суддя погодилася встановити для чоловіка випробувальний термін замість повноцінного покарання.

Прокурори нададуть Анхелю Етчекопару перелік імен експерток з питань ґендера, яких він зможе запросити до себе на програму. Окрім того, ведучого Radio 10 зобов’язали протягом року уникати дискримінаційних висловлювань, а також робити благодійні внески на користь католицької організації. Якщо він порушить умови угоди зі слідством, справу проти нього поновлять.

ВВС нагадує, що аргентинський парламент ухвалив закон, який зобов’язує всіх держслужбовців пройти тренінг щодо питань ґендерної рівності. Закон назвали на честь Мікаели Гарсії – 21-річної дівчини, яку торік викрали, зґвалтували й убили. Трагічний випадок активно обговорювався в медіа країни та призвів до численних демонстрацій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter