Суд залишив Балуха під вартою

Дата: 16 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Суддя Роздольненського районного суду Олена Тадеєва відхилила клопотання захисту про зміну запобіжного заходу для українського активіста Володимира Балуха.

Про це повідомив кореспондент Центру інформації про права людини.

Адвокати просили змінити запобіжний захід на домашній арешт, оскільки максимально допустимі терміни утримання під вартою вже минули. Суд проігнорував ці аргументи.

10 листопада в окупованому Криму під час засідання Роздольненського районного суду активісту Володимиру Балуху стало зле, “швидка допомога” із зали суду відвезла його до Центральної лікарні Роздольненського району.

Як відомо, активісту Балуху продовжили термін арешту, таким чином, він залишиться під вартою до 16 січня 2018 року.

У серпні суд виніс вирок українському активісту – 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Однак під час розгляду апеляційної скарги вирок був скасований, і справу відправили на повторний розгляд.

ФСБ затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що на горищі будинку, де живе активіст, вони виявили 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір’ї свого будинку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter