“Суд” в окупованому Криму присудив літньому активісту Караметову 10 діб арешту

Дата: 09 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Москві “Залізничний суд Сімферополя” 9 серпня присудив кримськотатарському активісту Серверу Караметову 10 діб адмінарешту через “опір співробітникам поліції”.

Про це повідомляє Крим.Реалії

Напередодні “суд” визнав літнього чоловіка винним за ст. 20.2 КоАП Росії, оштрафувавши на 10 тисяч рублів (близько 4 200 гривень). 

Сервера Караметова російські силовики затримали 8 серпня під будівлею “Верховного Суду Криму” за одиночний пікет на підтримку Ахтема Чийгоза. На нього склали два адміністративних протоколи. Один — за “порушення порядку проведення одиночних пікетів”. Другий — за “опір співробітникам поліції”.

В окупованому Криму не вперше затримують кримськотатарського активіста. У День пам’яті жертв геноциду кримських татар 18 травня його затримали російські силовики. У цей день він прийшов на площу в Сімферополі з кримськотатарським прапором і портретами своїх батьків, які стали жертвами депортації 1944 року. Його звільнили за три години, після того як підконтрольні Москві силовики склали адмінпротокол.

Нагадаємо, Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема, з партії “Русское единство”.

“Справу Чийгоза” підконтрольний Москві суд розглядає в рамках “справи 26 лютого” після того, як суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо – стосовно заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, і окремо – щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі. Наразі у “справі Чийгоза” в “суді” тривають дебати. 

24 лютого Міжнародна експертна група заявила, що Росія не має права розслідувати події 26 лютого 2014 року під кримським парламентом. Вона назвала розслідування в Криму політично мотивованим і закликала українські правоохоронні органи розслідувати події під парламентом.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter