Суд в Криму відмовився прийняти скаргу Чийгоза щодо режиму відеоконференції

Дата: 02 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Так званий Верховний суд окупованого Криму відмовився прийняти скаргу захисту арештованого заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза на постанову щодо участі підсудного у засіданні через відеоконференцію.

Про заявив адвокат Чийгоза Микола Полозов, повідомляє “Крим Реалії”.

“Скаргу захисту на режим відеоконференції суд незаконно не прийняв. Оскаржуватимемо в касацію”, – повідомив Полозов у соцмережах.

За інформацією адвоката, судді заявили, що ніхто не перешкоджає доступу громадян до суду над Чийгозом і відмовили в задоволенні його клопотання. Постанову про неприйняття скарги видали перед початком засідання 2 серпня.

“Дуже бояться Чийгоза в залі суду”, – прокоментував рішення суду Полозов.

2 серпня в Сімферополі підконтрольний Росії Верховний суд Криму почав розглядати по суті “справу 26 лютого” щодо одного з фігурантів – Ахтема Чийгоза. За рішенням суду, засідання відбувається шляхом відеоконференції, проте через часті переривання зв’язку була оголошена двогодинна перерва.

Як відомо, після анексії Криму Росією на півострові почали судити кримськотатарських активістів за  мітинг 26 лютого 2014 року на підтримку територіальної цілісності України.

Правозахисний центр “Меморіал” у Росії визнав політв’язнями фігурантів “справи 26 лютого”, яких утримують під вартою – Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі.

20 липня суд на закритому засіданні розділив “справу 26 лютого” на дві: окремо – щодо Ахтема Чийгоза, і окремо – щодо інших фігурантів процесу.

28 липня адвокат Чийгоза Полозов повідомив, що у суді над Чийгозом російська влада тестуватиме нову дискримінаційну норму про дистанційну участь підсудного у судовому процесі першої інстанції.

Наприклад, можливість відключати трансляцію, якщо обвинувачений почне виголошувати промови, які не подобаються суддям.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter