Суд у Криму продовжив арешт Рамазанову, якого підозрюють в екстремізмі

Дата: 16 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд продовжив арешт підозрюваному в екстремістських висловлюваннях Ісмаїлу Рамазанову до 18 травня.

Про повідомляє Крим.Реалії.

Ісмаїл Рамазанов

Під час засідання слідча Аліса Глухова повідомила, що у справі надійшли результати експертиз, через що правоохоронцям потрібен ще один місяць для підготовки обвинувального висновку і передачі матеріалів до прокуратури.

Також Глухова повідомила, що підсудний може сховатися або продовжити займатися протиправною діяльністю. При цьому вона не змогла назвати підстави для такого твердження.

Адвокат Рамазанова Олексій Ладін заявив, що в перебігу розслідування “спостерігається очевидна тяганина, що може служити підставою для відхилення клопотання слідчого про продовження запобіжного заходу”. Сам Рамазанов додав, що не визнає себе винним, готовий законними засобами доводити це і тікати з Криму не збирається.

Рамазанов був затриманий 23 січня. Під час судового засідання 24 січня кримський татарин Ісмаїл Рамазанов заявив про побиття його співробітниками управління ФСБ Росії в Криму.

Затриманого після обшуку в селі Новий Мир Сімферопольського району кримського татарина Ісмаїла Рамазанова звинувачують у поширенні відомостей, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу й міжрелігійну ненависть. За версією російських силовиків, він поширював інформацію за допомогою інтернет-радіо Zello.

Представники російської ФСБ вранці 23 січня провели обшуки в будинках кримських татар у Сімферопольському та Кіровському районах півострова. О четвертій ранку силовики прийшли до родини Ісмаїла Рамазанова, яка мешкає в селищі Новий Мир, що біля Сімферополя. Під час обшуку представники ФСБ вилучили телефони, планшет та українські документи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter