Суд в Криму продовжить розглядати заборону Меджлісу 10 березня

Дата: 03 Березня 2016
A+ A- Підписатися

Верховний суд окупованого Криму переніс розгляд справи щодо заборони Меджлісу за підозрою в “екстремістській діяльності” на 10 березня. Суд вивчає документи, які подали сторони процесу.

Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини.

“Особа, яка називає себе прокурором, Поклонська додала понад 500 сторінок додаткових матеріалів, які, на її думку, підтверджують її позов. Адвокат Наріман Джелял, заступник голови Меджлісу додали свої документи, які мають підтвердити неправомірність самого суду. Виходячи із цього в судовому засіданні оголошена перерва. Наступне засідання буде 10 березня”, – сказав Рефат Чубаров.

“Навіть в найжорстокіші часи Радянського Союзу кримськотатарський рух лишався. Заборонити вони зможуть організацію, але не людей. Це не в їх силах. Зрозуміло, що кримськотатарський національний рух, члени місцевих, регіональних меджлісів будуть й надалі продовжувати свою діяльність”, – додав Рефат Чубаров.

Раніше у четвер Міжнародна федерація з прав людини (FIDH) заявила, що рішення про заборону Меджлісу може відкрити шлях до масивної хвилі переслідування кримських татар, для яких Меджліс є символом боротьби проти тривалих репресій.

Раніше громадські організації вимагали припинити переслідування кримських татар у Криму та відмовитися від будь-яких спроб заборонити Меджліс.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter