Суд у “справі 26 лютого” у Криму дозволив звинуваченню подати додаткові докази

Дата: 22 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Центральний районний суд Сімферополя на засіданні 21 лютого дозволив прокурору подати додаткові докази у “справі 26 лютого”.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

При цьому адвокати сторони захисту заперечували, пояснюючи, що, згідно з Законом України, не передбачено вивчення доказів обвинувачення після подання доказів захисту, якщо це не нові факти.

Наступне засідання у “справі 26 лютого” заплановано на 27 лютого.

2015 року розпочався суд над групою кримськотатарських активістів за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля стін будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Їх звинувачують в участі в масових заворушеннях.

Пізніше суд розділив “справу 26 лютого” на дві: окремо – щодо одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза, й окремо щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова, Мустафи Дегерменджі, Ескендера Кантемірова, Талята Юнусова, Ескендера Емірвалієва, Арсена Юнусова й Ескендера Небієва.

Російська влада 25 жовтня звільнила засуджених у Криму заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова й передали їх Туреччині, пізніше Умеров і Чийгоз приїхали до Києва.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter