Суд у Криму зняв з апеляції матеріали бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір”

Дата: 30 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму у п’ятницю, 30 березня, зняв з розгляду апеляційну скаргу на продовження арешту трьом фігурантам бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір” – Ернесу Аметову, Серверу Зекір’яєву і Тимуру Ібрагімову.

Про це з посиланням на адвоката кримськотатарських активістів Олексія Ладіна повідомляє Крим.Реалії.

“Ібрагімову не надали перекладача, не було переведено рішення суду першої інстанції, тепер потрібно усунути це порушення”, − пояснив він.

Ладін також зазначив, що сьогоднішнє рішення – це вже друге зняття скарги з апеляційного розгляду і направлення до суду першої інстанції.

“Тобто вони вже вдруге не можуть дотриматися формальностей, щоб апеляцію можна було розглянути. Це форс-мажорна ситуація, апеляція намагається зазвичай все виправити і розглянути”, − зазначив адвокат.

За оцінкою Ладіна, орієнтовно процес може затягнутися на місяць, після цього відбудеться ще одне судове засідання.

12 жовтня в Криму російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисарая. Це Тимур Ібрагімов, Марлен (Сулейман) Асанов, Мемет Бєлялов, Сейран Салієв, Сервер Зекір’яєв і Ернес Аметов. ФСБ інкримінує їм участь у забороненої в Росії та включеному нею Криму організації “Хізб ут-Тахрір”.

Захисники заарештованих і засуджених у “справі Хізб ут-Тахрір” кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці та кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter