Суд у Криму залишив під арештом активіста Мемедемінова

Дата: 20 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відхилив апеляцію захисту активіста Нарімана Мемедемінова на тримання його під вартою.

Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на адвоката Еміля Курбердінова.

Зазначається, що судове засідання проходило в закритому режимі. Мемедемінов брав участь у засіданні за допомогою відеозв’язку. Захист активіста подав клопотання про відвід судді Олексія Послєдова.

“Мемедемінов вважає, що суд порушив його право на захист, не доставивши до зали суду, не пустивши його адвоката в СІЗО, а також рішенням провести засідання в закритому режимі”, – підкреслив Еміль Курбедінов

Адвокат зауважив, що під час судового засідання підіймав питання посилення охорони в суді.

“Тому що нам незрозуміло, коли суддя робить засідання закритим, посилаючись на небезпеку для учасників процесу. Ми не розуміємо, від кого надходить небезпека. У своєму підсумковому слові Наріман нагадав, що є кримським татарином, мусульманином, громадським журналістом, і все це є дуже зручним для ФСБ для його переслідування”, – розповів Курбердінов.

Як повідомлялося, 23 серпня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відхилив апеляційну скаргу захисту на продовження арешту Наріману Мемедемінову, обвинуваченому в пропаганді тероризму.

22 березня в Бахчисарайському районі в будинку Нарімана Мемедемінова російські силовики і правоохоронці провели обшук. Після цього активіста відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Прокуратура АРК 23 березня внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”), ч. 2 ст. 162 (“Порушення недоторканності житла”) Кримінального кодексу України.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) назвала арешт Мемедемінова в Криму “порушенням прав на свободу думки, вільне отримання і поширення інформації, в тому числі за допомогою мережі інтернет”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter