Суд у Криму відправив під домашній арешт трьох фігурантів “справи Веджіє Кашка”

Дата: 24 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 24 січня змінив запобіжний захід фігурантам “справи Веджіє Кашка” Бекіру Дегерменджи, Казиму Аметову та Руслану Трубачу. Вони перебуватимуть не в СІЗО, а під домашнім арештом.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

Раніше суд у Криму відправив під домашній арешт іншого фігуранта справи Асана Чапуха. У ніч на 7 січня Чапуха госпіталізували в одну з лікарень Сімферополя. Адвокат Айдер Азаматов після відвідування свого підзахисного в міськлікарні №6 Сімферополя повідомив про задовільний стан його здоров’я.

23 листопада 2017 року в Сімферополі російські силовики затримали групу кримських татар – Казима Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджи.

Їх підозрюють у вимаганні коштів у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана. Під час затримання російськими силовиками стало погано ветеранці кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше жінка померла. Раніше повідомлялося, що у фігурантів цієї справи серйозні проблеми зі здоров’ям. У Дегерменджи – хронічна астма, Чапух у СІЗО переніс мікроінсульт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter