Суд у Криму відхилив скаргу адвоката блогера Мемедемінова

Дата: 11 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя відхилив скаргу адвоката Едема Семедляєва на відмову слідчого в наданні копій результатів експертизи у справі громадського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

“Нам відмовили в скарзі, поданій мною в інтересах Нарімана Мемедемінова з приводу ксерокопії експертизи. Людей позбавляють найелементарнішого – права на захист. Через відмову ми не можемо звернутися до інших експертів для проходження альтернативної експертизи для того, щоб можна було перевірити, яким чином була проведена експертиза. У цьому нам відмовили слідчий і суддя Київського районного суду. Цю постанову ми оскаржимо, оскільки думаємо, що Верховний суд свою позицію не змінив і дасть можливість нам отримати копію цього експертного висновку”, – розповів Семедляєв.

23 серпня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відхилив апеляційну скаргу захисту на продовження арешту Наріману Мемедемінову, обвинуваченому в пропаганді тероризму.

22 березня в Бахчисарайському районі в будинку Нарімана Мемедемінова російські силовики і правоохоронці провели обшук. Після цього активіста відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Прокуратура АРК 23 березня внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”), ч. 2 ст. 162 (“Порушення недоторканності житла”) Кримінального кодексу України.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) назвала арешт Мемедемінова в Криму “порушенням прав на свободу думки, вільне отримання і поширення інформації, в тому числі за допомогою мережі інтернет”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter