Суд у Криму подовжив арешт “українському диверсанту” Панову

Дата: 18 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Колегія “Верховного суду” в окупованому Криму залишила в силі рішення про продовження арешту так званому “українському диверсанту” Євгену Панову.

Про це повідомляє Громадське радіо.

Засідання проходило в закритому режимі й тривало 15 хвилин. Як розповів адвокат Панова Сергій Легостов, колегія заслухала докази апеляційної скарги і після нетривалої наради вирішила відмовити в задоволенні скарги. Таким чином, Євген Панов залишиться в СІЗО щонайменше до 25 вересня.

Як повідомлялося раніше, суд спробував узяти підписку про нерозголошення відомостей, які нібито становлять державну таємницю, у адвоката Євгена Панова Дмитра Дінзе.

У лютому брат Євгена Панова Ігор Котелянець розповів, що російські силовики в Криму примушують обвинуваченого піти на угоду зі слідством. Панов відмовився від угоди.

У серпні 2016 року ФСБ Росії затримала в анексованому Криму групу “українських диверсантів”, які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО “Лефортово”, пізніше – повернули до Криму.

Російські спецслужби заявляють, що затримані Євген Панов і Андрій Захтей були членами “групи диверсантів”, яка нібито планувала здійснити теракти на об’єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова. Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і назвала їх провокацією російських спецслужб.

Раніше повідомлялося, що Захтей підписав досудову угоду зі слідством. 16 лютого підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив Захтея до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter