Справу екс-беркутівців розглядатиме суд присяжних

Дата: 19 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Святошинський районний суд Києва розглядатиме судом присяжних справу проти колишніх беркутівців Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, які звинувачуються у вбивстві 39 активістів Євромайдану.

Як повідомляє “Українська правда” з посиланням на “Українські новини“, про це заявив головуючий у колегії суддів Сергій Дячук.

Клопотання про розгляд справи судом присяжних заявили обидва підсудних, оскільки їм обом загрожує довічне тюремне ув’язнення. Суд прийняв клопотання і зазначив, що буде визначено 7 присяжних, а в судовому процесі залишаться 3 основних присяжних і 2 запасних. Також для розгляду справи у складі суду залишиться 2 професійних судді.

Судовий розгляд відбуватиметься у відкритому режимі.

Як відомо, в березні-квітні 2014 року правоохоронці затримали, а суд заарештував екс-співробітників “Беркута” Зінченка, Аброськіна і їх командира Дмитра Садовника. Вони підозрюються у розстрілі активістів Євромайдану на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року в Києві. У жовтні Дмитра Садовника суд відпустив під домашній арешт, згодом він утік. У лютому Печерський райсуд Києва відмовився розглядати цю справу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter