Суд припинив діяльність двох компартій

Дата: 01 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення про припинення діяльності Комуністичної партії України (оновленої) та Комуністичної партії робітників і селян.

Як повідомляє прес-служба суду, рішення ухвалене 30 вересня по справах за позовами Міністерства юстиції України. Позовні вимоги задоволені в повному обсязі, діяльність вказаних партій припинено.

Окрім того, у прес-службі нагадали, що триває розгляд адміністративної справи за позовом Мін’юсту до Комуністичної партії України про припинення її діяльності. На даному етапі Комуністичною партією України в судовому порядку оскаржується наказ міністерства, який є підставою для заборони її діяльності. Розгляд справи за позовом Мінюсту до КПУ призначено на 8 жовтня, 14:00.

Нагадаємо, правозахисник Володимир Яворський у коментарі Центру інформації про права людини зазначав, що Комуністична партія України має високі шанси відновити свою діяльність через Європейський суд з прав людини. Експерт переконаний, що українській владі треба було забороняти Комуністичну партію України через покарання за конкретні дії – наприклад, за участь деяких осіб у репресіях громадян, в організації дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter