Суд почав оголошувати вирок у справі “торнадівців”

Дата: 07 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

Оболонський районний суд Києва сьогодні близько 11:00 розпочав оголошення вироку 12 колишнім бійцям добровольчого батальйону “Торнадо”, які скоїли тяжкі злочини в зоні бойових дій на Донбасі.

Колишній командир “торнадівців” Руслан Онищенко перед початком засідання заявив, що “ніхто провини не визнає”, повідомляє Радіо Свобода.

Адвокат екс-бійців Володимир Якимов висловив переконання, що “справедливого вироку не буде, однозначно буде апеляція”.

Початок засідання був відкладений майже на годину. Будівля суду оточена кількома кордонами поліції та Національної гвардії (загалом близько 200 співробітників), а безпосередньо в суді сьогодні інші справи не розглядаються.

Неподалік суду мітингують близько 30 прихильників підсудних.

Як відомо, у червні 2015 року суд заарештував 8 бійців “Торнадо”, у тому числі командира Руслана Онищенка, за незаконне позбавлення волі і викрадення місцевих жителів, їх тортури, вбивства і низку інших тяжких злочинів.

18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти “Торнадо”.

19 серпня 2016 року на черговому засідання суду один з обвинувачуваних екс-бійців “Торнадо” Юрій Шевченко частково визнав свою провину.

Засідання по “справі торнадівців” проходять в закритому режимі “у зв’язку з дослідженням обставин злочину проти статевої свободи та статевої недоторканості, необхідності запобігання розголошення обставин, які принижують гідність особи потерпілих, якими є катування, необхідності забезпечення безпеки потерпілих та свідків”.

Під час судових засідань у справі “торнадівців” біля судів відбуваються акції протесту, на яких вимагають відкритого засідання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter