Суд над полоненими моряками в Росії можуть зробити закритим

Дата: 14 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Російські силовики попросили Лефортовський суд Москви закрити від слухачів і ЗМІ судове засідання щодо продовження терміну арешту українським військовополоненим морякам.

Про це російському виданню “ТАСС” розповів адвокат одного з полонених українців Сергій Бадамшин.

Сергій Бадамшин

Своє прохання, за словами адвоката, співробітники ФСБ пояснили таємницею попереднього слідства.

“Також просять не розголошувати результатів засідання без узгодження зі слідчим”, – додав Бадамшин.

На інформацію щодо закриття судового процесу вже відреагували інші адвокати, що захищають полонених моряків. Так, адвокат Микола Полозов на своїй сторінці у Facebook наголосив, що захист клопотатиме про допуск ЗМІ, представників посольств різних країн, українського Омбудсмана Людмили Денісової, а також родичів моряків.

“Позиція захисту військовополонених українських моряків – відкриті і прозорі судові засідання, які відповідають принципу гласності під час судочинства”, – написав він.

Нагадаємо, що 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери “Бердянськ” і “Нікополь” та рейдовий буксир “Яни Капу” разом із 24 моряками, троє з яких дістали поранення. Після атаки прикордонники взяли в полон українських моряків, а російські суди в Криму заарештували 24 українських військових до 25 січня 2019 року.

Українським військовослужбовцям висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до шести років позбавлення волі. Після “вироків суду” всіх українських військовослужбовців відправили до СІЗО “Лефортово” в Москві. Під час допитів українські військові заявляють слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter