Суд над Чийгозом: адвокат підозрює, що в ролі кількох свідків виступає один

Дата: 13 Березня 2017
A+ A- Підписатися

Сьогодні у Верховному суді окупованого Криму під час допиту чергового “засекреченого” свідка у справі заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза адвокат підсудного Микола Полозов висловив підозру, що цю людину вже допитували раніше. Теж у статусі “засекреченого” свідка, тільки під іншим псевдонімом. На ці сумніви захисника наштовхнули особливі мовні інтонації, тембр голосу й інші особливості мовлення.

Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини в Криму.

Микола Полозов звернувся до суду з проханням продемонструвати адвокатам підпис цього свідка, однак йому в цьому було відмовлено.

Станом на 11 годину ранку “засекречений” свідок Асан Асанов повідомив, що на засіданні Меджлісу, яке відбулося напередодні подій під кримським парламентом, Ахтему Чийгозу було доручено забезпечити явку з регіонів. При цьому “Асанов” не зміг назвати, кому ще із заступників глави Меджлісу які були дані доручення.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року під стінами кримського парламенту відбувся мітинг прихильників і противників єдності України. Поява агресивно налаштованих представників проросійських поглядів спровокувала низку незначних бійок і тисняву, через що двоє людей загинуло і десятки травмувалися.

Після анексії Криму правоохоронні органи Росії порушили кримінальну справу стосовно учасників проукраїнського мітингу.

На сьогодні засуджено двох і знаходяться на стадії судового слідства ще шестеро кримських татар, включаючи заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза.

24 лютого Міжнародна експертна група заявила, що Росія не має права розслідувати події 26 лютого 2014 року під кримським парламентом. Вона назвала розслідування в Криму політично мотивованим і закликала українські правоохоронні органи розслідувати події під парламентом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter