Суд на два місяці продовжив арешт голови чеченського “Меморіалу” Тітієва

Дата: 07 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Суд у російській Чечні на два місяці продовжив арешт голови місцевого відділення правозахисного центру “Меморіал” Оюба Тітієва.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Запобіжний захід продовжили до 9 травня. Суд відхилив прохання адвокатів відпустити правозахисника з-під варти на поруки кандидатів у президенти Росії Григорія Явлинського та Ксенії Собчак.

На думку суду, Тітієв може втекти або погрожувати свідкам.

Оюба Тітієва затримали 9 січня. Його заарештували на два місяці за звинуваченням у зберіганні наркотиків. За словами правозахисника, справа проти нього сфабрикована, а наркотики йому в машину підкинули поліцейські. Провідні міжнародні правозахисні організації закликали російську владу звільнити Тітієва. “Меморіал” визнав Тітієва політв’язнем.

7 лютого справу Тітіева передали з МВС Чечні до регіонального управління Слідчого комітету. Захист правозахисника сподівається, що регіональні слідчі уважно вивчать показання Тітієва про те, як проходив огляд його автомобіля.

В ніч на 17 січня невідомі в масках підпалили офіс “Меморіалу” в Назрані, що в Інгушетії. Керівник місцевого відділення правозахисного центру Тімур Акієв пов’язує напад із арештом чеченського колеги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter