Суд Чечні визнав законним продовження арешту Карпюку та Клиху

Дата: 17 Березня 2016
A+ A- Підписатися

Суд у Грозному (Чечня) відхилив апеляцію на продовження запобіжного заходу для громадян України Миколи Карпюка і Станіслава Клиха.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

На суд не змогли потрапити журналісти українських і міжнародних ЗМІ. У суді пояснили, що пропустили лише родичів, бо в залі немає місця. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, по завершенні засідання з судової зали вийшли близько півсотні людей “спортивної зовнішності”.

“За годину до засідання зал набився небаченою кількістю місцевих правозахисників і журналістів (які раніше особливого інтересу до справи не проявляли), а ось українським спостерігачам, журналістам і родичам ув’язнених місця не вистачило”, – повідомила у Facebook журналістка Ольга Решетилова.

Нагадаємо, за версією слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО, яка визнана екстремістською та її діяльність заборонена на території Російської Федерації, і в кінці 1994 – початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія.

12 жовтня минулого року у Верховному суді республіки Чечня, що в Грозному, розпочався розгляд їхньої справи по суті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter