Суд арештував Мангера на два тижні

Дата: 15 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва арештував голову Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, до 3 березня із правом внесення застави.

Про це повідомляє видання Insider.

Сума застави, яку може внести Мангер, становить понад 2 мільйони гривень. Адвокат голови облради Дмитро Ільченко заявив, що у його підзахисного немає таких коштів:

“Ми будемо залучати боргові кошти. В тому числі я позичу Владиславу Мангеру. А також будемо звертатися до тих, хто обіцяв допомогу”.

Під час засідання суд вивчив близько 500 сторінок документів із клопотання прокуратури про арешт Мангера: протоколи допиту підозрюваних, свідків, слідчих експериментів і висновки експертів та лікарів.

Прокуратура просила для Мангера запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 березня без застави, проте захист чиновника клопотав про обрання запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою. Адвокати наголошували, що Мангер сам з’являється до суду і не буде нікуди тікати.

У свою чергу прокуратура розповіла, що Мангер має будинок у Відні, куди він може втекти; також обвинувачення стверджує, що якщо чоловік залишиться на свободі, то може знищити докази причетності до вбивства Гандзюк.

11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Раніше стало відомо, що за тиждень до нападу на активістку Катерину Гандзюк Олексій Москал Левін, якого підозрюють у його організації, отримав у подарунок базу відпочинку на березі моря від юриста голови Херсонської облради Владислава Мангера.

Нагадаємо, громадська активістка та керівниця справами Херсонського міськвиконкому Катерина Гандзюк померла 4 листопада внаслідок нападу на неї в Херсоні 31 липня. Тоді на неї вилили літр сірчаної кислоти і вона дістала опіки 40% тіла.

Наразі арештовано шість осіб. П’ятеро з них – учасники АТО, розвідники “Української добровольчої армії”. Шостим підозрюваним є помічник депутата Ігор Павловський, якого активісти називають посередником між виконавцями й замовником.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter