Суд звільнив від кримінальної відповідальності дантистку з Рівного, яка знущалася з дітей

Дата: 21 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Через закінчення строків давності суд звільнив від кримінальної відповідальності рівненську стоматологиню Інну Кравчук, яку обвинувачували у завданні неповнолітнім пацієнтам легких тілесних ушкоджень, побоях та мордуванні.

Про це йдеться в рішенні суду від 5 квітня, яке оприлюднили на сайті Єдиного державного реєстру судових розслідувань.

Скриншот з відео

Як встановило слідство, відомо про чотири епізоди протиправної діяльності лікарки у двох клініках у 2020-му та 2021 році. Стоматологиню обвинувачували в застосуванні фізичної сили до пацієнтів у деяких випадках, яке спричинило “побоювання за свою безпеку, емоційну невпевненість, нездатність захистити себе та психологічні страждання”. В одному із випадків Кравчук завдала дитині легких тілесних ушкоджень, стиснувши шию та щипаючи плечі, що призвело до крововиливів.

Під час розгляду справи у суді й адвокат, і обвинувачена клопотали про закриття справи у зв’язку із закінченням строків давності кримінальних проступків. Прокурор та присутні на суді представники потерпілих не були проти.

У підсумку суд закрив провадження та звільнив лікарку від кримінальної відповідальності.

Якби Кравчук визнали винною, то вона б отримала покарання у вигляді штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто до 850 гривень або ж громадські роботи до 200 годин. Крім того, санкція статті передбачає й виправні роботи на строк до одного року.

Про Інну Кравчук стало відомо в лютому 2021 року. Тоді мережею почали ширитись відео, як вона била дітей під час прийому. 18 лютого Офіс генпрокурора повідомив їй про підозру, а в липні того ж року дантистку позбавили ліцензії.

Нагадаємо, у квітні 2021 року у Рівному батьки учнів спортивної школи з плавання звернулися до правоохоронців зі скаргами на двох тренерок, які били й принижували дітей.

У поліції зазначають, що, згідно зі скаргами, дві тренерки під час занять у 2019-му та 2020 році завдавали тілесних ушкоджень дітям.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter