У Рівному тренерок спортшколи звинувачують у побитті й приниженні учнів

Дата: 13 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

У Рівному батьки учнів спортивної школи з плавання звинувачують двох тренерок у побитті й приниженні дітей.

Як повідомив відділ комунікації поліції Рівненської області, колективна заява від імені п’ятьох батьків надійшла до відділку 12 квітня.

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У поліції зазначають, що, згідно зі скаргами, дві тренерки під час занять у 2019 та 2020 роках завдавали тілесних ушкоджень дітям.

Поліція розпочала досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 125 Кримінального кодексу України (“Умисне легке тілесне ушкодження”). Під час розслідування поліція допитуватиме учасників інциденту, проводитиме відповідні експертизи та інші необхідні слідчі дії.

Про скарги батьків на тренерів заявила 13 квітня і місцева громадська організація “Ангели Життя”.

“Ще одна жахлива ситуація із застосуванням насильства проти дітей виникла в нашому місті. Так, рівненська тренерка місцевої спортивної школи систематично наносила тілесні ушкодження та побої діткам-школярам, яких вона тренувала. Вона застосовувала до них насильство (била по голові та інших ділянках тіла) й принижувала останніх”, – йдеться в повідомленні ГО.

В організації додають, що саме вони допомогли батькам скласти заяву до поліції, і обіцяють інформувати про перебіг справи.

Депутатка Рівнеради Любов Романюк на своїй сторінці у фейсбуці повідомила, що конфліктна ситуація виникла в ДЮСШ №2.

За словами Романюк, сьогодні відбулася гуманітарна комісія Рівненської міської ради, на якій тренери та батьки обговорили ситуацію.

Видання Rivne media написало, що вихованці згаданої спортшколи неодноразово ставали найкращими на чемпіонатах України. Також саме в ДЮСШ №2 починав свою кар’єру в плаванні чемпіон світу та Європи Михайло Романчук.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter