Суд заочно заарештував ексзаступника МВС, підозрюваного в організації нападів на майданівців

Дата: 18 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд заочно заарештував колишнього заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка, якого підозрюють в організації злочинів проти учасників Євромайдану.

Про це повідомляє “Українська правда”. 

Віктор Ратушняк

Печерський суд задовольнив клопотання слідчого Управління спеціальних розслідувань ще 16 вересня. У повідомленні Генпрокуратури щодо арешту не вказується імені підозрюваного, але джерела “Української правди” у відомстві підтвердили, що йдеться саме про Ратушняка. 

Раніше, як зазначають журналісти, правоохоронці мали дозвіл суду на його затримання та привід. 

Ексчиновника, який знаходиться у розшуку з 2014 року, підозрюють в організації перевищення влади правоохоронцями для перешкоджання протестам, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, організації умисних убивств і замахів на умисні вбивства протестувальників та терористичного акту 20.02.2014 на вулиці Інститутській у Києві. Крім нього у провадженні фігурують також інші колишні високопосадовці.

Як відомо, саме Ратушняку 18 лютого 2014 року телефонував нинішній генерал Національної гвардії України Володимир Гриняк, якого на записах подій Революції гідності впізнали журналісти “Слідства.info” на початку цього року. 

Нагадаємо, що цього року в Україні відзначають п’яті роковини трагічних подій на Майдані, коли силовики почали розстрілювати активістів. Нещодавно низка міжнародних та українських правозахисних організацій закликали Україну краще розслідувати розстріли активістів на Євромайдані. У своїх заявах вони говорили про “обмежений прогрес” у розгляді справ та назвали ситуацію, коли п’ять років суди розслідують злочини, скоєні під час Революції гідності, ганьбою українського судочинства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter