Суд задовольнив позов Портнова, який вимагав видалити його з Реєстру зрадників, рух ЧЕСНО подав апеляцію

Дата: 10 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд задовольнив позов колишнього заступника голови адміністрації Віктора Януковича та екснардепа Андрія Портнова, який вимагав видалити його з Реєстру зрадників. Рух ЧЕСНО, який розробив цей реєстр, подав апеляційну скаргу.

Про це йдеться в дописі руху в телеграмі. 

Джерело: рух ЧЕСНО

Зазначається, що Портнов також вимагає визнати деяку інформацію про нього, що міститься в реєстрі, недостовірною і такою, що ганьбить честь, гідність та ділову репутацію. Зокрема, про вчинення ним державної зради та пособництво російським можновладцям, які розпочали війну проти України.

За даними ЧЕСНО, Портнов вимагає визнати недостовірною інформацію про відкрите проти нього Кримінальне провадження за ст. 111 ККУ (державна зрада) та спростувати її, а також просить стягнути з руху 240 тисяч гривень компенсації. Зазначається, що це є однією з найбільших фінансових вимог за його позовами до різних організацій.

Лідерка руху ЧЕСНО Віта Думанська заявила, що вбачає в цьому спробу масштабного тиску на українські громадські організації та медіа.

“Цікаво, що всі рішення, винесені Печерським судом за позовами Портнова, не на користь журналістів та активістів. ЧЕСНО буде відстоювати свою позицію в апеляції та захищатиме свободу слова”, – наголосила вона.

Рішення суду ще не набрало законної сили, оскільки його можна оскаржити в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, раніше ексзаступник голови адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов позивався до руху ЧЕСНО та Національного агентства із запобігання корупції. 

Активістка Віта Думанська уточнила, що адвокати експосадовця впродовж останнього року подали позови до низки медіа та громадських організацій, щоб спростувати його ймовірну причетність до окупації Криму та звʼязків з Росією.

Сам Портнов, який після початку війни виїхав за кордон, активно зачищає українське медіаполе і вимагає прибрати всі згадки про нього як про проросійського політика та зрадника, уточнила Думанська.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter