Суд арештував представників угруповання, в якому були поліцейські та члени “Нацкорпусу”, підозрювані у рекеті

Дата: 08 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

За рішенням Шевченківського суду міста Києва під вартою опинилися семеро підозрюваних членів злочинного угруповання, серед яких – представники “Нацкорпусу”, а також колишні та чинні правоохоронці.

Про це повідомляє “Громадське”.

Підозрюваний організатор злочинної групи, представник “Нацкорпусу” Сергій Величко. Фото: “Громадське”.

Під вартою на два місяці без можливості внесення застави опинилися Іван Нікіфоров, Сергій Козлюк, Сергій Величко, Олег Скрипка, Кирило Крикунов, Дмитро Колесніков та Артем Субочев“, – йдеться в повідомленні.

Підозрюваним інкримінують статті 255 (створення злочинної організації), 189 (вимагання), 206 (протидія законній господарській діяльності) ККУ.

Підозрюваний в участі у злочинній організації поліцейський Кирило Крикунов. Фото: “Громадське”.

В СБУ опублікували аудіозаписи, де, ймовірно, підозрювані погрожують харківським підприємцям. В “Національному корпусі” їх назвали “зрежисованою медіаманіпуляцією”.

Судове засідання супроводжувалося акцією активістів “Нацкорпусу” під стінами суду на підтримку затриманих членів організації. Будівлю суду охороняли посилені загони Нацгвардії.

Підозрюваний Артем Субочев. Фото: “Громадське”.

Своєю чергою у “Нацкорпусі” стверджують, що СБУ під час обшуків у членів Азовського руху в Харкові не знайшла жодного компромату.

У заяві наголошується, що усі члени Азовського руху, у яких пройшли обшуки, – це ветерани російсько-української війни, громадські активісти, українці з чіткою патріотичною позицією, які завжди першими ставали на захист держави.

Нагадаємо, СБУ провела масштабну спецоперацію на Харківщині, у ході якої ліквідувала потужне злочинне угруповання, до складу якого входили майже 50 осіб, серед яких діючі правоохоронці, а також чоловіки із досвідом ведення бойових дій.

За даними слідства, угруповання мало значний вплив на представників органів місцевої влади. СБУ задокументувала, що його злочинній діяльності сприяли посадові особи одного з комунальних підприємств Харківської міської ради.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter