На Харківщині викрили угруповання рекетирів, до якого входили поліцейські та члени “Нацкорпусу”

Дата: 05 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Служба безпеки провела масштабну спецоперацію на Харківщині, у ході якої ліквідувала потужне злочинне угруповання, до складу якого входили майже 50 осіб, серед яких діючі правоохоронці, а також чоловіки із досвідом ведення бойових дій.

Про це повідомили у СБУ. 

Як встановили слідчі, зловмисники займалися рекетом бізнесменів, зокрема у сфері ритуальних послуг. Вони мали чітку структуру і вчиняли тяжкі злочини економічного та насильницького характеру. Обсяг “прибутку” зловмисників становив понад мільйон гривень щомісяця.

“Вони “обклали даниною” місцевих підприємців і якщо останні відмовлялися давати їм гроші, то зловмисники погрожували насильством і фізичною розправою. Задокументовані випадки, коли учасники угруповання завдавали шкоди особистому майну підприємців, які відмовлялися платити “данину”, зокрема підпалювали автомобілі”, – розповіли спецслужбовці. 

Фото: СБУ

За даними СБУ, угруповання мало великий вплив на представників органів місцевої влади, а тому злочинній діяльності сприяли посадові особи одного з комунальних підприємств Харківської міськради. Під час обшуків у членів угруповання вилучили великi суми грошей, чорновi записи облiку “поборів з підприємців”, зброю, боєприпаси, а також посвiдчення дiючих спiвробiтникiв Національної поліції.

Їхні дії кваліфікують за статтями “Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній”, “Вимагання” та “Протидія законній господарській діяльності”. Фігурантам готується повідомлення про підозру. 

Серед тих, у кого провела обшук СБУ, є представники “Національного корпусу”. Цю інформацію у своєму телеграм-каналі підтвердив начальник центрального штабу НК та командир “Азову” Максим Жорін. Також про це повідомили джерела “Української правди” у правоохоронних органах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter