Суд виправдав бізнесмена, якого підозрювали в замовленні вбивства словацького журналіста Куцяка

Дата: 03 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Спеціалізований кримінальний суд у місті Пезінок у Словаччині виправдав бізнесмена Мар’яна Кочнера, якого звинувачували в замовному вбивстві журналіста Яна Куцяка і його нареченої  Мартіни Кушнірової.

Про це повідомило видання Aktualíty, у якому працював розслідувач. 

Кочнер був фігурантом одного з розслідувань Куцяка. За життя журналіст звертався до правоохоронців із заявами про погрози з боку бізнесмена, але поліцейські ігнорували їх та не викликали його навіть на допит. Згідно з обвинувальним висновком, Кочнер замовив убивство з помсти через те, що журналіст указав на його масштабний економічний злочин та фактично завадив йому займатися політикою.

Судді дійшли висновку, що провини Кочнера, а також іншої фігурантки справи Олени Жужової, яку вважали організаторкою злочину, не доведено. Чоловіка засудили лише до штрафу в розмірі 5 тисяч євро, а Жужову виправдали повністю. Наразі прокуратура вже подала апеляцію на це рішення. 

Нагадаємо, що Куцяка і його наречену Мартіну Кушнірову застрелили в лютому 2018 року в Словаччині. Найімовірнішим мотивом убивці правоохоронці назвали професійну діяльність журналіста. Уряд Словаччини запропонував мільйон євро за інформацію, що допоможе в розслідуванні вбивства Куцяка, який працював над темою про шахрайство з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”.

Після вбивства, яке приголомшило всю країну, очільник Словаччини Анджей Кіска призначив нового прем’єр-міністра.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter