Суд відібрав кандидатів у присяжні, які розглядатимуть справу Шеремета

Дата: 04 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва відібрав п’ять кандидатів у присяжні, які розглядатимуть справу вбивства журналіста Павла Шеремета. 

Про це повідомляє “Українська правда”. 

У вбивстві журналіста правоохоронці підозрюють музиканта Андрія Антоненка. лікарку Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь

Остаточний список кандидатів виглядає так: 

  • Юрій Олександрович Федоренко (ФОП, управляє нерухомістю);
  • Григорій Валерійович Фірсов (ФОП, арбітражний керівник);
  • Людмила Михайлівна Яковенко (не працює, до цього працювала в банківській сфері);
  • Юрій Іванович Михайленко (пенсіонер);
  • Наталя Олександрівна Глоба (не працює, домогосподарка).

Загалом система обрала сім кандидатів у присяжні, однак одна з кандидатів, Ганна Чупіна, взяла самовідвід через те, що в списку вже є її чоловік. Ще одній кандидатці, Інні Крамаренко, прокурор і представник потерпілих заявили відвід. Вони вважають, що жінка має упередження через те, що неодноразово була членом окружних виборчих комісій від різних політичних партій, а також висловила власну думку, що лікарі не можуть бути вбивцями.

Тепер автоматизована система має вибрати серед остаточного списку кандидатів трьох основних і двох запасних. Наступне засідання в справі призначено на 28 вересня.

Нагадаємо, що за підозрою у вбивстві журналіста Павла Шеремета правоохоронці затримали лікарку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка та військову медсестру Яну Дугарь. Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Нещодавно ЄСПЛ прийняв скаргу Кузьменко на незаконний арешт. Жінка, ймовірно, безпідставно провела під арештом у СІЗО сім місяців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter