Суд учергове відмовився випускати з-під варти Антоненка попри ризик зараження ковідом у СІЗО

Дата: 18 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд відмовився відпускати з-під варти підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета. 

Про це стало відомо з трансляції засідання. 

Адвокати Антоненка повідомили, що в їхнього підзахисного погіршився стан здоров’я, адже він має хворобу вен, однак не отримує необхідної допомоги в СІЗО. Судді допитали лікаря чоловіка, який підтвердив, що без належного лікування хвороба може призвести до важких ускладнень.

Окрім цього, захист Антоненка наголошував, що в нього є ризик заразитися коронавірусом у СІЗО, адже раніше хворобу в цьому ж ізоляторі виявили в експоліцейського Івана Приходька, підозрюваного у вбивстві п’ятирічного Кирила Тлявова на Київщині.

У підсумку суд відмовився відпускати Антоненка, однак зобов’язав начальника СІЗО та медичного центру в ізоляторі надати йому медичну допомогу.

Нагадаємо, що в жовтні всім обвинуваченим у справі вбивства Шеремета продовжили запобіжні заходи. Антоненко залишився під вартою, Юлію Кузьменко лишили під домашнім арештом та одягнули електронний браслет, а Яні Дугарь залишили заставу.

Усі підозрювані у вбивстві журналіста Павла Шеремета заперечують причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Нещодавно ЄСПЛ прийняв скаргу Кузьменко на незаконний арешт, а згодом зареєстрував скаргу й захисту Антоненка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter