Суд у Ростові відправив до в’язниці на 17 років кримського активіста Сейтосманова

Дата: 05 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив до 17 років колонії суворого режиму кримського татарина Енвера Сейтосманова.

Про це повідомили у “Кримській солідарності”

⚡️17 ЛЕТ СТРОГОГО РЕЖИМА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИЕ И РЕЛИГИОЗНЫЕ УБЕЖДЕНИЯ: ЭНВЕР СЕЙТОСМАНОВСегодня, 5 декабря 2019 года,…

Gepostet von Крымская солидарность am Donnerstag, 5. Dezember 2019

Російські судді визнали активіста винним в організації осередку ісламської партії “Хізб ут-Тахрір” в Севастополі. На думку адвокатів, які працюють з подібною категорією справ, протягом усього слідства не було представлено жодного доказу провини та причетності підсудних до терористичних актів або насильства, а кримських татар звинувачують і засуджують до різних термінів лише на підставі того, що вони відвідували релігійні збори, читали релігійну літературу та обговорювали соціально-політичні теми.

Нагадаємо, Енвера Сейтосманова затримали ще у травні 2018 року з підозрою в участі в Хізб ут-Тахрір. Після окупації Криму Росія тисне на кримських татар та мусульман півострова, звинувачуючи їх в екстремізмі та участі в забороненій на території РФ організації. 

Нещодавно Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до ув’язнення шістьох фігурантів ялтинської справи “Хізб ут-Тахрір”. Найбільший строк отримали Муслім Алієв та Інвер Бекіров: їх засудили до 19 та 18 років ув’язнення відповідно. Еміра-Усеїна Куку та Вадима Сірука суд відправив до колонії на 12 років, Арсен Джеппаров отримав сім років в’язниці, а Рефат Алімов – вісім років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter