“Суд” у Криму повернув “поліції” протоколи в справах затриманих громадських журналістів

Дата: 04 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

“Центральний районний суд Сімферополя” для усунення помилок повернув “поліції” протоколи про правопорушення затриманих громадських журналістів та активістів Ерфана Бекірова, Вілена Темер’янова й Абляміта Зіядінова.

Про це в коментарі кореспонденту “Крим.Реалії” розповів адвокат Рустем Кямілєв.

Затримання Ерфана Бекірова

“Сьогодні під час судового засідання суд ухвалив повернути протоколи, складені поліцейськими щодо хлопців, у поліцію для усунення помилок, оскільки складені вони були з грубим порушенням конституційних прав, зокрема не був наданий перекладач, про якого просив мій довіритель, також до хлопців не допускали захисників”, – розповів Рустем Кямієв.

На думку адвоката Айдера Азаматова, “суд” не захотів усувати помилки “поліції”.

“Що стосується безладної і грубої роботи поліції, результат показує, що суди не хочуть розгрібати помилки поліції. Як співробітники поліції усуватимуть помилки – невідомо, тому що протокол підписаний сторонами, і в такому разі корективи в нього вносити не можна”, – пояснив Азаматов.

Нагадаємо, близько 200 кримських татар 3 листопада прийшли під будівлю “суду” в Криму, щоб підтримати фігурантів красногвардійської справи “Хізб ут-Тахрір”. Цього дня Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону ухвалив обвинувальний вирок. Кримчанам дали 42 роки на трьох.​ Пізніше активістів, які прийшли під будівлю суду в Сімферополі, затримала російська “поліція”.

Активісти під незаконним “Кримським гарнізонним військовим судом” виступили проти переслідування Росією громадян України через політичні мотиви

Наразі в ув’язненні незаконно перебувають вісім громадянських журналістів і ще один – під домашнім арештом за станом здоров’я. Це стрімери та громадянські журналісти “Кримської солідарності” Сервер Мустафаєв, Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Сейран Салієв, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Осман Аріфмеметов, Рустем Шейхалієв та Амет Сулейманов.

Правозахисники просять небайдужих громадян писати політв’язням листи. Це можна зробити онлайн через проєкт громадського об’єднання “Кримська солідарність”. Ви також можете підписати петицію Prisoners Voice та поширити цю новину. 

Прокуратура Автономної Республіки Крим наразі розслідує 17 кримінальних проваджень, які стосуються злочинів, скоєних проти журналістів у Криму. У восьми з цих проваджень 13 особам повідомлено про підозру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter