Суд у Чернігові відібрав доньку у літньої матері, яку підозрюють у домашньому насильстві

Дата: 20 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Новозаводський районний суд Чернігова ухвалив рішення вилучити з родини доньку найстаршої матері України Валентини Підвербної. Жінку підозрюють у домашньому насильстві. 

Про це розповіла прессекретарка суду Тетяна Андрушко “Суспільному”. 

Фото: “Суспільне Чернігів”

Історія зі звинуваченнями у домашньому насильстві жінки, яка народила доньку у 65 років, почалась у квітні поточного року. Тоді її 12-річна донька виклала декілька дописів у соцмережі, в яких розповіла, що мати б’є, дряпає та цькує її, забороняє митися і хоче довести до самогубства.

“Я довго все терпіла, і ось я зірвалася”, – писала дівчинка. 

Фото: РБК-Україна

Після того, як допис розійшовся у медіа, місцеві посадовці звернули увагу на родину. На позачерговій сесії Чернігівської міської ради 25 квітня ухвалили рішення відібрати дівчинку у матері та помістити у лікарню, а виконуючий обов’язки мера Чернігова Олександр Ломако казав, що глибоко стурбований та вражений ситуацією. 

Засідання суду 20 жовтня проходило у закритому режимі. Суд вирішив вилучити дівчинку без позбавлення батьківських прав до того, як їй виповниться 14 років, тобто не раніше лютого 2025 року. 

Мати, яка була на засіданні, рішення суду коментувати відмовилась, а її захисник Андрій Котенок сказав, що про апеляцію зі своєю підзахисною ще не говорили. За законом вони мають на оскарження 30 днів. 

Нагадаємо, що з початку поточного року в Україні повідомили про понад 192 тисячі фактів домашнього насильства. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter