Суд скасував рішення про блокування сайту “Главкома”, яке ухвалили за скаргою експосадовця

Дата: 13 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва 12 квітня скасував арешт майнових прав інтелектуальної власності сайту glavcom.ua.

Про це повідомляє “Главком” з посиланням на ухвалу, яка не підлягає оскарженню.

Джерело ілюстрації: РБК-Україна

Суд зобов’язав відкрити доступ громадянам України до сайту glavcom.ua всіх мобільних операторів та провайдерів.

Нагадаємо, 25 березня стало відомо, що 18 лютого Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення, яким наклав арешт на майнові права інтелектуальної власності доменних імен 12 видань, зокрема “Апострофа”, “Главкома”, “Голосу” та інших ЗМІ, і зобов’язав мобільних операторів та інтернет-провайдерів закрити доступ до сайтів цих ЗМІ.

Суд ухвалив таке рішення за клопотанням адвоката колишнього керівника “Спецтехноекспорту” Павла Барбула, який назвав опубліковану сайтами інформацію про нього “конфіденційною”.

Проте ще 10 березня старший слідчий Печерського управління поліції Василь Поплавський визнав претензії Барбула безпідставними. Рішення про закриття кримінальної справи через відсутність складу кримінального правопорушення правоохоронець ухвалив того ж дня.

Водночас попри це рішення 24 березня мобільний оператор “Лайфселл”, інтернет-провайдери Triolan та “Інформаційні технології” заблокували сайти “Апострофа”, “Главкома” та інших видань на всій території України.

Видання “Главком” та “Апостроф” подали клопотання до Печерського районного суду Києва про скасування арешту права інтелектуальної власності на домен.

Головред інтернет-видання “Апостроф” Денис Попович назвав судове рішення про блокування сайтів за вказівкою колишнього посадовця “кричущим прецедентом,  який не має нічого спільного з дотриманням принципів свободи слова”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter