Суд продовжив строк дії зобов’язань митрополита УПЦ МП Павла

Дата: 13 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві Соломʼянський районний суд продовжив дію зобовʼязань, покладених на намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя).

Про це повідомив адвокат Лебедя Микита Чекман у коментарі “Суспільному”.

Як пише видання, суд продовжив дію зобовʼязань в рамках строку досудового розслідування, але не довше ніж на два місяці.

Серед зобовʼязань митрополита УПЦ МП Павла є такі:

  • носити електронний браслет;
  • не залишати село Вороньків на Київщині без сповіщення про це слідчого (за винятком невідкладних випадків, повʼязаних із небезпекою для життя та здоровʼя);
  • за першою вимогою прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді в даному кримінальному провадженні;
  • не спілкуватися з потерпілими та свідками.

Адвокат також зазначив, що прокурор ще хотів заборонити митрополиту відвідувати Києво-Печерську лавру, проте суд відхилив клопотання.

Нагадаємо, 7 серпня митрополита Павла звільнили з-під варти: за нього внесли заставу, сума якої сягала понад 33 мільйони гривень.

Після виходу обвинуваченого під заставу суд накладає на нього один або декілька обов’язків. Зазвичай це означає не відлучатися з населеного пункту, в якому прописаний, без дозволу слідчого чи судді, прибувати до них за першою вимогою, не спілкуватися зі свідками у справі тощо.

Раніше ZMINA повідомляла, що 1 квітня Служба безпеки України вручила Павлу Лебедю підозру. Його звинувачують у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та виправдовуванні російської агресії. 

Зокрема, судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них, а також робив заяви, які виправдовували чи заперечували дії Росії.

Сам він це відкидає та переконує, що завжди “молився за мир”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter