Ймовірний замовник вбивства Гандзюк може уникнути відповідальності за п’яну бійку

Дата: 01 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Херсонський міський суд не задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу депутату Херсонської обласної ради та колишньому першому заступникові голови облдержадміністрації Євгену Рищуку.

Про це повідомляє херсонське видання “Мост”.

На засіданні прокурор вимагав обрати запобіжний захід для Рищука, якому висунули підозру в хуліганстві за побиття депутата Олешківської райради Романа Чухалова та журналістів, у вигляді особистого зобов’язання. Також суд просили заборонити депутату залишати Херсон, зобов’язати носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.

Проте суддя Оксана Черниш відмовила в клопотанні. Сам Рищук сказав журналістам, що інцидент, через який йому оголосили підозру, був “провокацією” .

“Ми розглянемо ще, хто на кого нападав, у нас є свідки. Це навіть добре, що відбулося, бо ми виявимо всю прогнилу систему, покажемо, які бувають у нас журналісти, які права в них бувають, як можна зверху давати команди і призначати статті”, – заявив він, натякаючи, що підозра проти нього замовна.

У суд також прийшла група підтримки Рищука, яка тримала плакат “Рищук – захисник села”.

Нагадаємо, інцидент з Рищуком трапився пізно ввечері 22 вересня під час святкування Дня села Праві Саги в Олешківському районі. За словами потерпілого депутата Чухалова, він забезпечував музичний супровід на святі, де його покликав до себе Рищук і почав бити. Очевидці розповідають, що Рищук був п’яним і що за його командою близько півтора десятка осіб напало на людей, зокрема радників новопризначеного голови Херсонського ОДА, які приїхали розбиратися в ситуації.

Активісти називають Рищука одним із замовників вбивства Катерини Гандзюк, однак наразі слідство не змогло знайти доказів цим звинуваченням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter