Суд дозволив Google не “забувати” персональні дані людей за межами ЄС

Дата: 24 Вересня 2019
A+ A- Підписатися
Суд ЄС вирішив, що американська компанія Google не зобов’язана видаляти з мережі персональні дані користувачів і Право на забуття – право людини за певних умов видалення своїх особових даних із загального доступу через пошукові системи. Експерти часто розглядають це право як конфлікт між правом людей на недоторканність приватного життя та правом на доступ до інформації. на їхній запит, якщо не йдеться про територію Євросоюзу.
 
Про це з посиланням на рішення суду в Люксембурзі повідомляє “Європейська правда”. 
 

 
Рішення судді ухвалили у справі Google проти французького регулятора CNIL. Суд, засідання якого розпочалися ще у вересні минулого року, розглядав питання так званого “права на забуття” – видалення даних з пошукового видавання. Експерти під час засідань довго обговорювали, до яких типів інформації може застосовуватися це право та чи має воно застосовуватися в усьому світі, а не лише в країні, де проживає особа, яка подала заявку на “забуття”.
 
Річ у тім, що з травня минулого року в країнах ЄС запрацювали нові правила щодо захисту даних – Загальний регламент захисту даних (GDPR). У них, зокрема, прописано, що всі громадяни ЄС мають право бачити, яку інформацію компанії мають про них, і можуть вимагати видалити її. 
 
У справі проти CNIL американський пошуковик виступав проти того, щоб поширювати право на забуття на весь світ.
 
“Суд доходить висновку, що в цей час законодавство ЄС жодним чином не зобов’язує оператора пошукової системи, який отримує запит на видалення посилань, що зробив суб’єкт даних, провести таке видалення, посилаючись на всі версії своєї пошукової системи. Однак законодавство ЄС вимагає від оператора пошукової системи проводити видалення посилання у версіях своєї пошукової системи, що відповідають усім державам-членам”, – йдеться в повідомленні суду щодо вироку на користь компанії.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter