Суд Чехії вперше засудив місцевого жителя за порушення антиросійських санкцій

Дата: 14 Липня 2024
A+ A- Підписатися
Жителя Чехії російського походження, який намагався ввезти в Росію автомобілі преміумкласу, засудили за порушення санкцій проти РФ. Це перший подібний вирок у країні.
 
Про це повідомляє Radio Prague International.
 
Фото з відкритих джерел

Зазначається, що у травні 2022 року Володимир Ліхутін, бізнесмен, який має російське походження і мешкає у чеському місті Теплиця, намагався вивезти до Росії три автомобілі преміумкласу – Mercedes-Benz, Audi та BMW. Водночас експорт із країн Євросоюзу в РФ машин вартістю понад 50 тисяч євро, за винятком карет “швидкої допомоги”, заборонений із березня 2022 року. Після того, як РФ розпочала повномасштабну війну проти України.

За вироком суду, Ліхутін має сплатити штраф у розмірі 300 тисяч крон (майже 11 500 євро). Йому також заборонено продавати автотранспортні засоби впродовж наступних 20 місяців.

Крім цього, суд зобов’язав Ліхутіна виплатити державі приблизно 132 тисячі євро, які він отримав від російських клієнтів як авансові платежі.

Вирок вже набув чинності.

Нагадаємо, наприкінці червня поточного року Рада ЄС схвалила 14-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів щодо тих, хто продовжує незаконну, неспровоковану та невиправдану агресивну війну Росії проти України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter