Студенти з Карпенко-Карого пікетували свій вуз із заклеєними скотчем обличчями

Дата: 21 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого влаштували мовчазний протест проти бездіяльності керівництва ВНЗ. Студенти обурюються скороченням годин навчання з профільних предметів. Адже це прямо впливає на якість освіти в університеті.

Активісти вказують, що адміністрація КНУТКіТ імені Карпенка-Карого не дуже активно переймається фінансуванням діяльності ВНЗ, передає Українська правда. Життя.

“Ми розуміємо, що більшість цих проблем виникає через недофінансування з боку держави, але нам не зрозуміла відсутність жодних спроб щодо залучення спонсорів”, – кажуть студенти.

Вони також протестують проти підвищення вартості навчання за контрактом та обмеження часу перебування студентів в будівлі університету до 20:00.

Фото Іллі Максименка

“Це питання особливо турбує студентську громаду, бо така ситуація призводить до значного скорочення часу на репетиції, що в результаті прямо впливає на професіоналізм майбутніх випускників”, – зауважують студенти.

“Вперше в житті можу сказати, що пишаюся студентами університету. Сьогодні проходить акція проти мерзенних умов навчання. На кінофакультеті у наших студентів немає навіть своєї аудиторії! Це при тому, що оплата за навчання чимала. Доводиться кожен раз з боями домагатися того, щоб давали ключі від переглядовій аудиторії, і в 20:00 вимагають, щоб ми покидали приміщення. Я викладаю у заочників і вечірників. Вони всі працюють і зустрічі з ними починаються лише в 18:00. Крім того, всі навчальні роботи вони змушені виконувати за свій рахунок – брати в оренду камери, оплачувати звукорежисерів, світло, операторів. При цьому номінально існує навчальна студія, яка зобов’язана обслуговувати студентів. Там багато років працюють люди (за висловом Буковського 70 осіб отримують зарплату не зрозуміло за що!!!). А ще заочникам і вечірникам не видають студентські квитки і не зрозумілий їхній статус”, – пише на своїй сторінці у Фейсбук режисер та викладач Алла Заманська.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter