“СтопКор” спростував причетність до організації пресконференції російської журналістки Овсяннікової в Києві

Дата: 02 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Громадська організація “Стоп корупції” та інформаційне агентство “Стоп корупції ТВ” спростували інформацію про нібито їхню причетність до організації пресконференції російської пропагандистки, ексредакторки кремлівського Першого каналу Марини Овсяннікової в Києві, яка мала відбутись 1 червня в пресцентрі агенції “Інтерфакс-Україна”.

Відповідну заяву розмістили на сайті “СтопКору”.

Марина Овсяннікова. Фото з відкритих джерел

У документі наголосили на тому, що інформація, оприлюднена в ЗМІ зі слів гендиректора “Інтерфакс-Україна” Олександра Мартиненка, не відповідає дійсності: “Стоп корупції” не займалась організацією пресконференції для Овсяннікової.

У організації уточнили, що жодних пропозицій ні від російської пропагандистки, ні від громадянки Бельгії, засновниці нідерландського доброчинного фонду Orhaps Feeding Foundation Маріам Ламберт не отримували.

“Стоп корупції” просить пана Мартиненка ретельно перевіряти інформацію, яку він повідомляє ЗМІ, та спростувати свої слова, які не відповідають дійсності”, – йдеться в заяві.

Голова правління ГО “Стоп корупції” Ігор Бондарчук у коментарі “Детектору медіа”, де вперше з’явилася інформація про нібито причетність громадської організації до пресконференції, також заявив, що вони жодним чином не причетні до цього заходу.

Організація зазначила, що звернулася до “Детектора медіа” з проханням “дотримуватися журналістських стандартів та враховувати позицію всіх сторін, адже саме це видання стало першоджерелом недостовірної інформації”. Також тут готують листи-претензії до тих, хто поширив цю інформацію, і звернення до СБУ.

У “Стоп корупції” заявили, що про пресконференцію не було відомо ні координаторам організації, ні голові правління. Ніхто з чинних працівників “Стоп корупції” не звертався до агентства “Інтерфакс-Україна”.

Водночас тут зазначили, що правоохоронці почали перевірку щодо оцінювання правомірності проведення пресконференції в умовах воєнного стану за заявою одного з колишніх працівників “СтопКору”.

“Представники правоохоронних органів задокументували історію та всі дані іноземних осіб, що перетнули кордон з Україною. Перевіряють їх на легальність такого перетину та надання дозволу Міграційної служби на такі дії. Також працівники правоохоронних органів планували відвідати цей захід для оперативного супроводження та зупинення пресконференції або затримання Овсяннікової в разі пропагандистських заяв”, — йдеться в заяві.

“СтопКор” уточнив, що в умовах війни організація “працює в обмеженому екстериторіальному режимі”. Також тут зазначили, що багато з членів організації наразі служить у ЗСУ, лавах тероборони, веде благодійну та волонтерську діяльність. Значна частина працівників перебуває за межами центрального офісу.

Джерело: stopcor.ngo

Нагадаємо, що в Києві на базі Інтерфаксу-Україна 1 червня планували провести пресконференцію російської журналістки на тему: “Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда”, однак уже за кілька годин після анонсу захід скасували через обурення активістів та суспільства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter